2/09/2008

Lördag

Idag är det lördag.... igen! Tiden bara flyger iväg. Nu har vi bott i Ikebukuro i 4 veckor, det känns som kort och lång tid på samma gång(!).

Dagens händelse blev en promenad från Ikebukuro till Shinjuku, det är en sträcka på 5 km. Kändes lagom. Jag har upptäckt att det går bra att använda jogg.se även här. Kan meddela att sidan är grym för er som inte har använt den innan. Där kan man mäta avstånd direkt på google's kartor. Se ett exempel nedan.

I Kinokuniya book store som ligger i Shinjuku inhandlade vi Lonely Planets bok: Hiking in Japan. Det är en bok som beskriver olika vandringsleder i Japan. E har suttit och läst i den sen vi kom hem och har redan hittat ett antal turer som måste(!) avverkas under tiden vi bor här.

I Shinjuku handlade förutom boken en termometer, nu kan vi kolla temperaturen innan vi går ut istället för att få en köldchock när vi väl kommer ut. Den är nu på plats och har visat på stadiga +3 grader hela eftermiddagen. Det låter inte så mycket men det blåser hela tiden så det känns som flera minus. Får se om vi ska gå ut något mer idag. Tror att vi måste för vi har ingen middagsmat hemma.... attans!

Inga kommentarer: