3/22/2010

långhelg

vi är nu på slutspurten av vår långhelg och det slog mig att jag har ingen aning om vad det är för helgdag som firas idag. efter lite googlande hittade jag att det är dagen för "day for the admiration of nature and the love of living things". hmmm, undrar om vi "firade" dagen på rätt sätt idag, troligtvis inte.

helgen har annars vikts åt utomhusaktiviteter. vi har gått till shinjuku och hem igen med ett picknickstop i shinjukuparken och den obligatoriska kaffen på StaBa på vägen hem. vi har även varit på en sayonarapicknick ("hejdå"-picknick för några som ska flytta hem) i yoyogiparken. mycket picknick blir det när solen skiner. idag, måndag, blev det ingen picknick, utan istället lunch inomhus på en restaurang som ligger här bredvid. lille C skötte sig exemplariskt hela lunchen och satt och följde servitriserna som om han följde en tennismatch.

solen sken så mycket i helgen att det blev invigning av nya solhatten

morgondagen stora händelse är ett besök hos Dr Che. 5 månaderskoll med vaccinering, vägning och mätning. spännande. som tur är vet inte C vad som väntar....

just det, imorgon är även dagen så körsbärsträden kommer börja blomma. i alla fall om man ska tro på prognoserna.

3 kommentarer:

matsu sa...

Lura C hos Doc: - eh, shot. what is that??? :-):-)

Sven sa...

C ser OERHÖRT nöjd ut!

Helena sa...

Snygg hatt, tror att en liten Edvin också behöver skaffa sig en sådan inför resan :-)