7/28/2011

svårt att förstå för en snart 2-åring

C har ett nytt favoritprogram på TV, "the night garden", problemet är bara att det är just TV det visas på och inte "on demand". varje dag klockan 18.30-19.00 visas det och det är en enligt mig, en perfekt tid. C är trött, men det är för tidigt för att lägga honom. varje dag när det börjar blir han jätteglad, kryper upp i soffan med filten och sitter som klistrad i säkert 10 minuter, sen tröttnar han något och leker lite med annat under tiden som det går i bakgrunden, sen de sista fem minutrarna när han inser att det är på väg att ta slut så storbölar han. samma visa varje dag. hur förklarar man för en snart 2-åring att det som visas på TV inte går att start om, och om, och om igen? när han somnade nu ikväll var det sista han sa "natt egorden (natt trädgården), natt eggoden, natt eggorden" sen slocknade han.

stackars liten. gissar att vi kommer att gå igenom samma sak imorgon klockan 7.

3 kommentarer:

morfar sa...

Tufft för C men TV är inte allt, hårdisken på en videospelare kan bli en lösning på nya adressen :-) :-)

Anna sa...

Ha ha, här hemma heter samma program "I drömmarnas trädgård" och Ellen var också helt såld på det när hon var två. Fortfarande ibland vill hon kolla på det, men nu är det specifika figurer hon gillar. Vad är det med det programmet som är så bra?

Be mormor och morfar köpa några DVD och skicka så får han dem på svenska också - så han inte glömmer sitt modersmål ;-)

Unnie sa...

Måste kolla in detta programmet. En annan kompis pratar också om det.
Vilken fin bild i headlinen på bloggen förresten. Har bara kollat via mobilen det senaste, och det är då det har krångltat med inläggen. Men nu så!! ;)
Sista dan på semestern idag. Dags att börja kolla på resa till er för att ha något att se fram emot i höst.
Kram kram kram