1/22/2008

Matlagningskurs

Jag har varit proppmätt hela dagen efter matlagningskursen. Dagens kurs var inte så mycket "lagning" i sig utan gick mest ut på att äta. Vi (Japanskan som höll i kursen) började med att göra två sallader. En med lättkokade svampar(!) i vinäger, jag vet, det låter skumt men det var riktigt gott, och en med strimlad kinakål och gurka. mmmm. Sen var det dags för förberedelserna av varmrätten. Vi gjorde både shabu-shabu (しゃぶしゃぶ) och sukiyaki (すき焼き). Shabu-shabu har jag skrivit om innan, det är kött och grönsaker som man kokar i en buljon på bordet. Sukiyaki kommer från japanska ordet "suki" som betyder "tycka om" och yaki som betyder steka - alltså steka mat man tycker om. Förberedelserna bestod i att lägga upp grönsaker och kött på fat och sen var det bara att sätt sig vid bordet. Det var supergott, och enkelt! Mycket godare än när vi åt det på restaurang förra helgen.

Inga kommentarer: