1/11/2008

Hämtat nycklarna

Äntligen har jag fått nycklarna till lägenheten! Hela proceduren tog en timma och includerade genomgång av bilgarage, cykelparkering, brevlåda, paketuthämtning, kemtvättsinlämning, sopsortering samt beskrivning av alla elstyrda system som finns inne i lägenheten.

Det finns displayer som styra allt i lägenheten. Det finns en för golvvärmen, en för varmvattentemperaturen i köket, en för larmet, en för tork och temperatur i badrummet, en för temperatur samt upptappning av badvattnet, en för fläkten på toan, en på toaletten och givetvis en fjärrkontroll per AC! Och tänka sig, alla displayerna var på Japanska! Det ska bli spännande att se hur det här kommer gå :-)

Bilgaraget var lite kul. När man ska ta ut bilen så finns det en display innomhus där man knappar in en kod därefter visas hur lång tid det tar innan bilen kommer upp. Ja, den kommer bokstavligen upp. Garaget är ett torn där bilarna staplas så när jag har knappat in koden så roterar platserna så att vår bil kommer upp. När man sen ska parkera får man knappa in koden igen, den här gången på utsidan, och sen är det bara att köra in bilen. När man sen har låst och gått ut skickas bilen ner i underjorden igen. Ganska effektivt. Jag ska försöka fånga det på bild någon dag.

1 kommentar:

Sven sa...

"vår bil"??? Vadå för bil? har ni köpt?