9/06/2010

lära-gå-vagn

igår premiärgick C sin nya gå-vagn från BRIO. han var riktigt stolt när han tog första rundan runt köket och tillbaka igen. så kul att se

han har sen tidigare en jättefin japansk vagn full med klossar som han fick av sina kusiner, men den är tyvärr ett par decimeter för låg för honom så den fungerar inte som gå-vagn, dock som kloss-vagn ;-)

idag har vi varit på öppna förskolan och hängt. vi sjöng sånger, pysslade och åt lunch. C var i högform och smilade in sig hos alla japanska mammor. han hade dock lite svårt att förstå att han inte kunde få ta och känna på precis allt. under sagostunden så försökte han ta en bok från en 3-årig tjej (bråka aldrig med de som är äldre) som protesterade vilt och vrålade DAAAME! (aka NEEEEJ på japanska). han blev så chockad att han bara satte sig ner och storgrät. samma sak upprepades 3 ggr innan den ömma modern grep in och tog honom på en promenad och kollade i väggarna istället.

nu ligger han och sover, helt utmattad av alla nya intryck, och jag surfar och dricker kaffe. eftermiddagen blir rätt så lugn, det är fortfarande en bra bit över 30 grader ute så det lockar inte att gå ut direkt. imorgon ska vi dock bege oss ända till gotanda för ett besök på akachan honpo. vi behöver fylla på vårservettförådet, köpa badblöjor och lite annat smått och gott.

4 kommentarer:

matsu sa...

Bild, bild, var är bilden på vagnen :-)

moj sa...

http://www.amazon.co.jp/BRIO-31351-%E6%89%8B%E6%8A%BC%E3%81%97%E8%BB%8A-%E3%83%96%E3%83%A9%E3%83%83%E3%82%AF/dp/B000EF81DE/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=toys&qid=1283756576&sr=8-9

matsu sa...

Tack för bild och filmen. Åh, vilken kille att ta sig framåt :-)

Sven sa...

HAHA! GO C!