2/15/2011

snö i tokyo!

igår snöade det här i tokyo, igen. säkert 4e gången på en vecka! det är mycket eftersom det brukar snöa max 3-4 gånger / år här. så imorse när vi vaknade var taken helt vita för första gången i år. riktigt mysigt! jag såg framför mig hur vi skulle spendera dagen inomhus drickandes varm choklad för stämningens skulle, men bara någon timma senare klarnade det upp och då gick det ju inte att stanna inne längre. sol, blå himmel och SNÖ är ju inget som vi vanligt vis är bortskämda med här.

C fick hoppa i termostället och i vagnen sen bar det iväg ut för att känna på snön.

lite snö hindrar ju dock inte plommonträden från att blomma. snacka om vårkänslor! snö som smälter och droppar från taken och fullt med blommor.

härligt!

inne i vår lilla park hittade jag en liten driva som C kunde gå loss på. förutom snön som han såg när vi var hemma i Sverige i november så är det här nog det enda han kommer att se och känna den här vintern.

han passade även på att njuta lite av solen.

väldigt mycket snö för att vara tokyo!

på vägen tillbaka från parken såg vi ett antal innovativa sätt/försök att bli av med snön. en dam var ute i höga klackstövlar och gick loss med högtryckstvätten på uppfarten. en annan nöjde sig med vanliga vattenslangen och på ett annat ställe såg vi japaner som hällde hinkvis med vatten på en stackars liten snödriva. det här är ju metoder som man kan ta till så länge temperaturen håller sig över nollan... lite lustigt att se med tanke på att all snö troligtvis kommer att vara borta imorgon. men, men, japanerna vill gärna se sina gator rena, inte bara från papper, löv och damm utan tydligen även från snö!

1 kommentar:

Anna sa...

ha ha - jag skulle velat se deras miner om det blev minusgrader och uppfarterna frös till isgator :-) Men jag kan inte säga att vi svenskar är så himla mycket bättre på att hantera snön... I fredags var all busstrafik inställd i HELA Stockholm pga av snöfall och halka. Och vi förväntas ändå vara förberedda!