12/31/2009

oxen ger plats åt tigern

Nyårsafton 2009 - kort sammanfattning

nyårsmiddagen inleddes med en klassisk svensk förätt - löjromstoast. mycket smarrigt om ni frågar mig. lilleman höll sig lugn hela förrätten för att sen under huvudrätten (VARMrätten) hålla låda så att jag och e fick äta i skift. när den KALLA efterrätten sen skulle inmundigas så var han återigen lugn... den lille rackaren.

i Japan skjuter man inga fyrverkerier vid tolvslaget. vi fick nöja oss med ljudimitationen av ett smatterband som kom från Cs brallor och alla lamporna från down town Tokyo. inte helt fel det heller även om C inte lyckades tima ljudet till prick klockan tolv. på tal om tolvslaget så gick det oss ganska obemärkt förbi. om jag inte minns helt fel (det är ju trots allt 13 h sedan redan) så utbrast U 5 min över tolv.

- f--n, shit också, klockan är över 12!
(varpå vi andra 2 (en var på toa) utbrister)
- what?! redan? hur gick det till?
(precis som att det skulle vara en överraskning att klockan inte hade stannat.... :-)

vi skålade alltså in det nya året en sisådär kvart över tolv istället för att köra nedräkning inför tolvslaget (är det så här det kommer att var nu med småbarn??!). vissa av oss tog en sväng ut på balkongen för att få den rätta nyårs-hutter-känslan. skumpa, tolvslag och kyla hänger ju liksom ihop. nu var det ju i och för sig bara +8 ute så det blev light-kyla, man tager vad man haver...

tokyo i nattljus

lilleman körde vägra-sova-grejen hela kvällen och slocknade först efter tolv på Es arm. som tur är lät han mamma sova ända till klockan 6 innan han krävde mat. med tanke på den för mig sena sänggången bävade jag lite inför natten (skräcksenario: somna 1.30, amma 2.30-3.30, blöjbyte, sova, amma mm.... ), men årets första natt blev bättre än så. som tur var! efter maten kl 6 var C dock inte intresserad av att sova mer utan ville hellre ligga på sin fäll och jollra varpå hans mamma snällt fick sitta uppe nån timma tills han blev trött igen och kom fram till att det nog trots allt var bättre att softa i sängen (något som jag kommit på för länge sedan!). under jollerperioden i morse passade jag på att njuta av utsikten och det fina vädret. det var helt otroligt vackert, nästan så vackert att jag glömde bort hur trött jag var. man kunde se långa skuggor från alla höga hus och ett snöklätt berg i horisonten. vackert.

känner på mig att 2010, tigerns år, kommer att bli ett bra år!


utsikten kl 7 på morgonen den 1a januari

gott nytt på er alla där hemma!

Inga kommentarer: