12/16/2009

fördelar med barnvagn i Tokyo

som ni säkert vet är det sjukt mycket folk här i Tokyo, smala gator och trånga affärer (vissa affärer går inte ens att gå in i med vagn), men det finns några fördelar med barnvagn.

1. man kan med gott samvete stå längst fram i tåget, med ursäkten att man är mest ur vägen där. (här brukar normalt sett bara papporna stå med sina små söner som intresserat iakttar tågen). nu är det ju inte bara barn som tycker att det är spännande.... som sagt bra ursäkt :-)

när jag åkte här om dagen la jag märke till att tågförarna hälsar på varandra precis som spårvagnsförarna i Göteborg. de har det dock lite svettigare här med tanke på att det på vissa ställen är upp till 10 spår i bredd och på bara ett av spåren som exempel går det ett tåg var annan minut!

2. man kan med gott samvete åka hissen avsedd för barnvagnar, även fast man oftast måste trängas med en massa japaner utan vagn eller rullstol.

3. man slipper släpa på alla små kassar som av någon underlig anledning alltid råkar följa med hem... .mycket konstigt.

4. man får bra motion eftersom man alltid får gå en massa omvägar pga att det inte är så värst vagnsanpassat.

där slutar nog fördelarna.

till nackdelarna, för att nämna några, hör att man inte kan gå av vid alla alla stationer eftersom det vissa ställen saknas både hiss och rulltrappa. man kommer inte heller in i alla affärer.

för att summera är inte Tokyo vidare barnvagnsvänligt, men å andra sidan, vilken mångmiljonstad är det?

Inga kommentarer: