2/09/2009

Skidor

Igår kom vi till slut iväg till bergen för att åka skidor. Vi skulle ha åkt förra helgen, men det blev inställt på grund av regn... Tillbaka till igår. Resan upp gick bra, det tog bara 2,5h med bil från Ageo. Samma resa hem tog 5h! Jag hade nästan glömt bort det opraktiska med att köra bil i Japan. Det verkade som om alla i hela Tokyo hade valt att åka norrut över helgen och tillbaka till stan på samma motorväg som oss. Det är helt enkelt för mycket japaner i Japan. Hmmm, jag kanske ska berätta lite om backarna istället för motorvägen, lite intressantare kanske.

Det hade snöat en hel det över natten, och fortsatte att snöa nästan hela dagen. Jag har därför inga kort från backen utan tog ett par kort i all hast innan vi åkte tillbaka (börjar bli Japan, måste ta kort på allt för att komma ihåg vart jag har varit). Det var ett ganska litet system (störren än Sunne, men minder än Sälen...), men med några riktigt bra backar. Det bästa med allt var nog dock snön. Fastän det bara var några minus så var snön lätt, nästan som puder. Bra snö helt enkelt. Det är verkligen grymt att ha bergen så nära, även om hemresan var något seg. Nästa gång får det bli tåg istället....

Den sista biten upp mot Skidsystemet så var vägen fullt med sprinklers. De använder tydligen vattnet från de varma källorna till att hålla vägen snö och isfri. Smart lösning. Såg dock oerhört skumt ut.

Inga kommentarer: