12/30/2012

2012 del 2 - svensk sommar


i juni bodde vi inne i göteborg och jag försökte hinna med så mycket av de barnvänliga aktiviteter som stan hade att erbjuda. vi var i slottskogen och tittade på djuren, lekte och åt sushi (alltid sushi om C får välja). vi var på liseberg med mormor och morfar, vi var på universeum och världskulturmuseet.  utöver det så besökte vi nog alla lekplatser som finns att finna i centrala göteborg. sommarvärme såg vi dock inte så mycket av.
i juli fick vi äntligen nycklarna till vårt nya hus! 2 dagar innan kontainern kom, snacka om timing. allt gick smidigt och det kändes som om vi kom i ordning ganska snabbt. det är lyxen när man flyttar till något större. inget problem med att få plats med allt. i juli spenderade vi också mycket tid med att leta bär, ett av Cs stora nöjen. inte att leta alltså utan att äta. det var sällan som vi lyckades få med oss några bär hem. men vad gör väl det? de är ju till för att ätas. vi var uppe hos mormor och morfar, kollade in minislussarna och njöt av lite sommarvärme. bada i aspen hann vi också. det var en vecka med riktig värme om jag inte minns fel. 
i augusti började C förskolan för första gången i sitt liv. han var så laddad! i början när solen sken tog vi oss till och från förskolan i den nyinförskaffade cykelkärran. vissa dagar blev det ett stopp på vägen hem vid aspen för lite vattenlek. vi var också ute och hälsade på farmor och farfar i deras båt och lillebror ställde till med största bajskalaset i modern tid. när jag nämner den dan är det fortfarande det som farfar minns tydligast. i slutet av augusti satte vi oss på planet igen, den här gången inte så långt utan ner till berlin. när vi pratade om resan sa C "ok, flygplan, då får man sova och sen får man frukost". ja, kanske inte varje gång man flyger... men hur kan en snart 3-åring som har flugit mer långresor redan än vad många hinner med på en livstid veta det. 


to be continued.....

Inga kommentarer: