Dagens middag blev en soppa av musslor, bläckfisk och fisk smaksatt med saffran och lite annat gott :-). Det gäller att passa på att äta av all havsmat som finns här i Japan.
Det var musslor...
...bläckfiskringar (Jag funderade ett tag på att köpa små hela bläckfiskar, men kom fram till att jag nog skulle ha svårt att äta dem när man ser hela kroppen med benen och allt. Det känns på något sätt bättre att äta huvudkroppen skivad i ringar, det blir inte lika uppenbart då vad det är man äter)....
...och inte minst, vit fisk.
Och det färdiga resultatet!
För er som är sugna på att prova:
- Stek gul lök och vitlök i lite olja i en gryta. Krydda med paprika och curry.
- Häll på vatten och lägg i buljontärningar (jag använde en fisk & räkbuljong som luktade fiskmat samt en kyckligbuljongtärning)
- Tärna potatis och morot och låt koka i buljonen tills de mjuknar.
- Krydda med saffran och annat som du gillar, tex chilli.
- Lägg i fisken.
- Lägg i räkor, bläckfisk, musslor mm
- Häll i lite grädde o mjölk
3 kommentarer:
Bläckfis? låter inte så trevligt...
nu har fisen blivit en fisk!
Fantastiskt snygg tallrik den vita fisken ligger på... Tänk att de fick åka ända till Japan!
Kram från de 3 skånska musketörena
Skicka en kommentar